http://mrmacguffin.blogspot.com/

dimarts, 10 de gener del 2017

A Moncada el Nadal és valencià


El Nadal és Valencià a Moncada



Moncada, 21 de desembre de 2016.- L'Oficina de Promoció del Valencià de l'Ajuntament de Moncada està duent a terme la campanya “Nadal en Valencià”, amb la realització de diferents accions dirigides a normalitzar l'ús de la llengua en l'àmbit festiu.

Per un costat, s’ha repartit en els centres educatius el CD “Ara ve Nadal”, llançat per la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València. Es tracta d’un disc recopilatori de nadales tradicionals valencianes, però en versions fetes per grups de pop rock actuals. Entre altres formacions, participen Tardor, Mox, Sva-ters, Feliu Ventura, Lilit i Dionís, Mireia Vives i Borja Penalba. El recurs també s’ha fet arribar al Mercat Municipal, perquè les nadales puguen ser escoltades pels veïns i veïnes de Moncada mentre fan la compra en un dels punts neuràlgics del comerç de la ciutat.

D’altra banda, als col·legis i botigues del poble se’ls ha distribuït cartes per als Reis Mags en valencià editades per l’Ajuntament, perquè els xiquets i xiquetes de Moncada puguen demanar els regals en la nostra llengua, donat que Ses Majestats d’Orient la comprenen i la parlen a la perfecció.

Per últim, l’Ajuntament de Moncada desenvolupa la campanya “Llig i regala llibres en valencià”. Hi ha moltes editorials valencianes que editen llibres en la nostra llengua i moltes d'elles han publicat llibres relacionats amb el Nadal, idonis per a regalar en estes dates.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada