http://mrmacguffin.blogspot.com/

dimarts, 7 d’agost del 2012

Castell Peralada. Diumenge 5/08/2012

PER SI HE DE TORNAR. Peralada, Castell, convent, celler...

Peralada és l'arcadia d'este estiu, a l'Alt Empordà. Segons la mitología grega Arcadia, es un símbol, un lloc idílic de felicitat perfecta i de bellesa, però amb dolça i trista melàngia i molta estima per la música. Virgili, afig atractius a este lloc vegetació exuberant, primavera permanent i tot el temps disponible per a l'oci i l'amor.

És la gran cita de la beatiful people catalana tot es queda xicotet al costat del superb castell Medieval de Peralada, amb set hectàrees de parc, església gòtica (privada) i claustre que la seua propietària, Carmen Mateu, filla de Miguel Mateu, cuida i on cada estiu, des de 1987, organitza òperes, dansa i concerts.

Mateu heretà el castell de son pare, financer, empresari i polític -alcalde de Barcelona de 1939 a 1945 i ambaixador a París que el va comprar l'any 1923 a l'últim hereu del llinatge dels comtes Rocabertí.

El marit de Carme Mateu -Artur Suqué- instal·là un casino i han creat el Festival que s'ha convertit en cita obligada de burgesia, empresaris i polítics.

La recepció té lloc a l'esplanada del castell convertida en una gran terrassa junt a un llac, "queda més romàntic i bucòlic" diu l'amfitriona Mateu, mentre que els cambrers, circulen oferint cuina miniatura: bombón de foie-gras con crocante de almendra, pimienta rosa y pan dulce; sushi nori con crema wasabi; langostino con emulsión de romesco, i fins a 18 plats tot amb vins i caves del celler del castell (cava el claustro 2007, vi 3 finques, cigonya...


Feliç dia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada